Zanimivosti

Slađana Tesla – saj veste, kdo je njen prednik?

Avtor: kš

Slađana Tesla je izjemno uspešna poslovna ženska. Karizmatična, šarmantna in naravno lepa.

Slađana Tesla
Foto: Instragram

Prav zaradi teh značilnosti, je uspela sodelovati z najbolj priznanimi svetovnimi modnimi hišami – od Valentina do Vivienne Wesetwood.

Bila je izjemno priljubljena manekenka, kasneje pa se je lotila tudi modne koreografije in zdaj je kasting direktorica in producentka. Živi in dela v Italiji, kjer je izjemno priljubljena. Bila je obraz številnih zelo prestižnih italijanskih blagovnih znamk in podjetji, s katerimi še zmeraj uspešno sodeluje.

Poznate 36 misli Nikole Tesle - KLIKnite sem!

Kako ohranja tako lep videz?

Nedavno je v nekem intervjuju povedala: »Čeprav mnogi mislijo, da zaradi narave mojega dela, veliko časa namenim skrbi zase, pač enostavno ni tako. Vsak dan si sicer dobro očistim obraz in potem uporabim le kremo, ki mi jo zamešajo kar v lekarni. Enkrat na tri mesece gre na tretma h kozmetičarki, sicer pa za vse skrbim več ali manj sama.«

slađana-tesla
Nikola in Slađana Tesla
Instragram

Genetika s priimkom Tesla

Seveda vsi vedo, čigava potomka je Slađana. Čeprav Nikola Tesla ni imel direktnih potomcev, je njen neke vrste dedek – stric. Slađana je nekoč poudarila, da je ponosna na svoj priimek in da misli, da je res podobna svojemu slavnemu predniku. “Mnogi mi pravijo, da imam obrazne poteze Nikole Tesle - koščen obraz, nepravilen profil in prodoren pogled. Po drugi strani pa sem kar drugačna od Nikole. Od zmeraj sem bila namreč rada v družbi, zanimajo me tuji jeziki, družboslovje in zgodovina. Presenečeno pa sem ugotovila, da me je pred nekaj leti začela zanimati metafizika in takrat sem pomislila - Tesla v meni se prebuja!

slađana-tesla
Slađana Tesla
Instragram

Duhovnost in moč človeka

Tako kot njen znan prednik, tudi Slađana posveča veliko svojega časa duhovnosti. In tako kot Nikola tudi ona misli, da se ljudje sploh ne zavedamo svoje moči in česa smo sposobni narediti. “Pomembno je, da razmišljamo pozitivno, saj smo vsi magneti, ki privlačimo svojo realnost,” je nekoč v sorodnikovem slogu povedala lepotica.

Ista strast?

Slađana je nedavno komentirala še eno skupno točko, ki jo ima s svojim prednikom: “Ko sem preučevala naše družinske fotografije in tudi zgodovinske podatke, sem ugotovila, da je imel Nikola nek poseben odnos do oblačil, do mode nasploh. Rad je imel odlično narejene obleke in zelo kakovostne čevjle. Vedno je bil urejen, vse je bilo na svojem mestu.” Še ena skupna točka s slavnim prednikom pa je obsedenost z umivanjem rok - tudi Slađana namreč na prvo mesto postavlja higieno in si roke zelo pogosto, morda tudi preveč umiva …