Zanimivosti

Morilci mojega očeta

Avtor: k.s.

Srbska uspešnica navdušuje tudi slovenske gledalce! Zgodba serije Morilci mojega očeta (Ubice mog oca) se začne v letu 2011. 33-letnemu beograjskemu policistu Aleksandru Jakovljeviću je, kljub problematičnemu vedenju, dodeljen zapleten in pomemben primer.

Foto:

 Raziskati mora umor edine hčerke uglednega poslovneža, čigar podjetje gradi največji komercialni trgovsko-stanovanjski kompleks v regiji. Preiskava se ob začetku osredotoči na finančni vidik primera, pri čemer Aleksander ne izključuje njegovih drugih razsežnosti. Temeljito razišče vsako podrobnost življenja žrtve, pri čemer se ne zaveda nevarnosti, v katero se spušča. Nekdo namreč skuša umor prikriti.

2f5edd532c587e82568bb7c7874978a4.jpeg

Osebno poslanstvo

Ob raziskovanju primera Aleksander hkrati nosi tudi osebno breme – njegov oče, policijski inšpektor, je bil pred leti umorjen, krivca pa niso nikoli našli. Aleksander se zave, da sta lahko oba umora med seboj povezana. Raziskovanje krivcev tako postane njegovo osebno poslanstvo. Obenem pa ne ve, komu lahko zaupa: svojemu nadrejenemu, ki je bil tudi očetov najboljši prijatelj, Marjanoviću, svojemu najboljšemu prijatelju, ali ženskama v svojem življenju: Mariji, odvetnici, s katero je v razmerju, ali mladi forenzičarki Jeleni, ki osvaja njegovo srce. Z vsemi močmi bo glavni protagonist skušal izvedeti resnico, ne ve pa, da bo ta zelo boleča.

00295630ba4e841982c2efe1b9ba72d9.jpeg

Preplet z resničnim življenjem in igralska zasedba

V seriji nastopata tudi igralca, ki sta bila v resničnem življenju oče in sin. Marko Janketić (inšpektor Mirko Pavlović) je sin zdaj že pokojnega jugoslovanskega in srbskega igralskega veterana Mihajla Janketića - Miša (Pecaroš).

Močno igralsko zasedbo bogatijo Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković, Katarina Radivojević, Nebojša Glogovac, Elizabeta Đorevska, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Orašanin, Slavko Štimac, Mirjana Karanović, Aleksandar Đurica.

Serijo si lahko ogledate vsak delavnik po 22. uri na Pop TV. Če ste morda zamudili prve dele serije, lahko to nadomestite z ogledom na Voyo.si.