Zanimivosti

Branka Katić - Kakšna je v resnici?

Avtor: k.s.

52-letna Branka Katić, ena najpopularnejših srbskih igralk, že leta živi in dela v tujini. Spomnimo se je iz velike uspešnice Črna mačka, beli mačkon, ki jo je leta 1998 režiral Emir Kusturica in v kateri je Branka igrala navihano Ido.

Foto:

London–Beograd–Hollywood

Branka se je zaradi ljubezni preselila iz Beograda v London, in čeprav se je poročila in rodila dva dečka, je njena igralska pot šla naprej. Zelo dejavna je tudi v Hollywoodu, kjer je  igrala tudi v izjemnih uspešnicah, in to ob svetovnih zvezdah, kot so Christian Bale, Johnny Depp, Christian Stolte, Scarlet Johanson in drugi.

Morilci mojega očeta

Igralka se sicer pogosto vrača v Beograd, saj ima kar nekaj pomembnih projektov, med drugim snema tudi priljubljeno serijo Morilci mojega očeta, ki se predvaja tudi na naših televizijah. Seveda tamkajšnji novinarji izkoristijo vsako priložnost za pogovor s simpatično Branko.
maxresdefault.jpg

Sarma ga je spremenila

Njena londonska hiša je vedno polna, saj velikokrat prihajajo gostje iz Srbije, tako da se njen mož Julian pogosto šali, da je ob poroki z njo dobil še paket Srbov. Čeprav se Julian v javnosti sicer ne izpostavlja veliko, je toliko bolj zgovorna simpatična Branka, ki je pred kratkim razkrila: »Julian je v Beograd prišel kot vegetarijanec, zato je moja mama pripravila vegetarijansko sarmo in navadno sarmo z mesom. Spomnim se, kako so ga vsi moji sorodniki debelo gledali, ko je jedel sarmo brez mesa, in po kratkem pregovarjanju se je odločil, da bo pokusil mesno ... No, od takrat ni več vegetarijanec.«

Je res postala vzvišena?

Branka je torej zaradi snemanja pete sezone uspešne serije Morilci mojega očeta zdaj veliko več v Beogradu kot v Londonu. Nekateri njeni sodelavci, ki sicer želijo ostati neimenovani, trdijo, da se je igralka nekoliko spremenila in postala veliko bolj zahtevna, celo malce arogantna: »Nikakor ne dovoli, da bi maskerji uporabljali ista ličila, kot jih uporabljajo za druge igralce. Želi imeti svoja ličila, in še ta morajo biti specialna, organska in brez kemičnih dodatkov. Poleg tega nikakor ne dovoli, da so v prostoru, kjer jo ličijo in pripravljajo na snemanje, navzoči statisti.« Kakor koli že, Branka je nedvomno ena izmed najboljših igralk iz regije, ki si je očitno nakopala tudi kakšnega gobčnega sovražnika ali, verjetneje, sovražnico ...

Že vrsto let poročena s producentom in režiserjem Julianom Farinom, s katerim imata dva sinova: Louisa, ki ga zanima režija, in Joeja, ki gre po maminih stopinjah in ga privlači igra. Poglejte jo v filmu Črna mačka, beli mačkon, Emirja Kusturice iz leta 1998!