Naša hrana

Kuglof

Avtor: k.s.

Čeprav je Gibonni hodil po njemu ... Ostaja kuglof ena najbolj priljubljenih sladic ... Pripravite jo sami!

Kuglof
Foto: Profimedia

Ali Marmorna potica

Energijska vrednost na porcijo: 1087 kJ/260 kcal Sestavine: 125 g masla, 250 g sladkorja v prahu, 3 jajca, približno 150 ml mleka, 250 g polostre moke, 1/2 pecilnega praška, ščepec soli, 20 g kakava, sladkor v prahu za posip

POTEK PRIPRAVE:

  • Zmehčano maslo in sladkor stepemo. Postopoma dodajamo rumenjake, nato še mleko, moko in pecilni prašek.
  • Iz beljakov in ščepca soli pripravimo trden sneg in ga vmešamo v testo.
  • Model za potico naoljimo in napolnimo z dvema tretjinama testa. Preostalo testo pobarvamo s kakavom in ga vlijemo v model.
  • Pečico segrejemo na 160 °C. Potico pečemo približno 45 minut. Naj se ohladi, nato jo vzamemo iz modela, narežemo in postrežemo.