Naša hrana

Ciganski golaž

Avtor: k.s.

Če bi radi pojedli nekaj na žlico in pri tem uporabili kar čim več stvari, ki jih že imate v hladilniku, je tu recept za vas.

Ciganski golaž
Foto: Profimedia

Mi smo uporabili tisto, kar smo imeli na razpolago – vi pa lahko dodate tudi druge sestavine, kot so na primer stročji fižol, por, grah in še bi lahko naštevali. Edina meja je vaša domišljija!

SESTAVINE:

  • 1 kg svinjskega mesa (lahko tudi kombinacija z govejim)
  • 300 gr prekajene slanine
  • ½ kg rumene čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 bučki
  • 3 paprike
  • korenje
  • Sol
  • Poper
  • Paprika / pekoča

PRIPRAVA:

  1. Na olju popražimo slanino.
  2. Dodamo na kolobarje narezano čebulo. Popražimo, da postekleni.
  3. Dodamo na koščke zrezano svinjino, dušimo.
  4. Dodamo na manjše koščke zrezano zelenjavo. Tudi česen (pazimo, da se česen ne prepraži preveč, saj lahko postane grenak).
  5. Zalijemo z jušno osnovo.
  6. Dodamo začimbe in paradižnik ...
  7. Na nizkem ognju kuhamo 2-3 ure.
  8. Če želimo zgostiti, lahko dodamo žlico ali dve moke ...