Muzika

Prija za spot plačala 40.000, a rekorderka je ...

Avtor: kš

Balkanski pop zvezdniki se radi pohvalijo z res vrtoglavimi vsotami denarja, ki jih vlagajo v svoje videospote.

Videospoti
Foto: YT

Običajnemu človeku se ob teh cifrah kar v glavi zavrti. Pevci in pevke tako skušajo za svoje video zgodbe zagotoviti čim višje proračune.

40.000 za en spot ...

Aleksandra Prijović (Prija) je za svoj zadnji album porabila ogromno denarja. Samo za spot Zvuk tišine neverjetnih 40.000 evrov!

Dragana Mirković rekorderka

Dragana leta 1994
Videospoti
YT

Verjeli ali ne, v preteklosti so bili videospoti še dražji kot so danes. Takrat je bilo skoraj v vsak malce boljši spot vloženih nekaj deset tisoč nemških mark. Folk zvezdnica Dragana Mirković je še danes rekorderka po vlaganjih v svoje videospote. Leta 1994 je Mirkovićeva posnela nenavaden videospot za pesem Za mene si ti. Naredila je nekaj, kar je bilo za tiste čase nezaslišano, snemanje jo je stalo celih 90.000 nemških mark. 

videospoti
Videospoti
YT

»Snemanje videov z računalnikom je v Ameriki prisotno dve do tri leta in to je nekaj, kar mi je seveda všeč. Tudi sama sem si zaželela nekaj takega, nekaj drugačnega, novejšega ... da bomo lahko tudi mi v Jugoslaviji rekli, da imam novodobnih video, narejen z računalnikom,« je leta 94 povedala Dragana Mirković v nekem intervjuju.

videospoti
Videospoti
YT

Pri tem je še poudarila, da je ustvarjanje takih videspotov res težko in da so te animacije velik tehnološki napredek ... Spomnimo, da govorimo o letu 1994 ... Ko je mogoče res bilo tako, sedaj je seveda vse drugače.

Dragana je danes ena najuspešnejših pevk v regiji, najdražji videospot v njeni karieri pa je torej prav spot za skladbo Za mene si ti.

Dragana leta 1994
Videospoti
YT