Muzika

Miroslav Ilić - zato ne pije več alkohola

Avtor: kš

Miroslav Ilić velja za človeka, ki ničesar ne skriva pred javnostjo in odkrito govori o vseh temah, tudi če niso preveč hvalevredne in lepe.

Miroslav Ilić
Foto: Facebook

Ilić bo praznovanje 50 let na glasbeni sceni obeležil z dvema koncertoma, na katerima bo obujal spomine na svojo bogato kariero. Seveda ima tudi zato kup intervjujev, v nedavnem pa je povedal: “Živim povsem normalno življenje. Pridite v Višnjičko Banjo povprašat mojo okolico, pa se boste prepričali. Vsak dan grem na tržnico in na pošto. Priprav na koncert ni. Kot srednješolec sem se ukvarjal z gimnastiko in še vedno vsako jutro telovadim 10-15 minut!”

Ponosen je na svojo kariero, čeprav pravi, da obstajajo stvari, ki bi jih spremenil, če bi lahko zavrtel čas nazaj.

miroslav-ilić
Miroslav Ilić
Facebook

“Šele leta 1982 sem se začel zavedati, v kaj sem se zapletel in kaj se dogaja okoli mene. So pesmi, ki bi se jim s te distance z veseljem odpovedal, zavedam pa se tudi, da so pesmi, ki me bodo preživele," je povedal o svojem glasbenem ustvarjanju

Glasbeniki in alkohol

Na vprašanje, kakšen odnos ime do alkohola je povedal: “Nimam nikakršnega odnosa že 33 let. Marca 1989 sem spil zadnji kozarec. Takrat sem ugotovil, da to res ni zame in od takrat se nisem več dotaknil niti kapljice. Ko sem pil, se po več dni sploh nisem vrnil domov. Pijančeval sem, zaradi alkohola sem se tudi slabo počutil. Enkrat sem res šel čez mejo ...  Žena je rekla, da nima kaj obleči in jaz sem enostavno zažgal vsa njena oblačila,” je priznal med intervjujem in se kislo nasmehnil.