Trači

Mirna Košanin - Odšla na menjavo silikonov, skoraj umrla!

Avtor: kš

Mirna Košanin, ki je do popularnosti prišla v tekmovanju "Zvezde Granda", se je po težkem boju z boleznijo, ki je sicer bila posledica menjave silikonov, umaknila iz javnosti.

Mirna Košanin
Foto: Profimedia

Pevka, ki je svojo glasbeno kariero začela v Švici in jo nato leta 2009 nadaljevala v omenjenem tekmovanju, je sedem let poskušala rešiti problem, ki je nastal po rekonstrukciji silikonov v prsih. Njena pot ni bila lahka, bila je boleča in mučna, zaradi negativnih komentarjev in celotne situacije pa se je umaknila iz javnosti. Sedaj je za regionalne medije podrobno opisala, kakšen pekel je preživela in razkrila, kakšen je bil njen boj.

Po dolgih letih trpljenja se je pevka uspešno vrnili na glasbeno sceno z novo skladbo Čujem, ki je
Mirna Košanin
Profimedia

“Nisem mogla premakniti niti prsta!”

"Estetska kirurgija je namenjena popravku nečesa, kar ni v redu. Pod nož sem šla, ker sem svojega otroka dojila leto in pol dni. S starši sem odšla na VMA, stara sem bila 21 let. Moje telo je namreč začelo zavračati vsadke. Potem, ko sem se ločila od svojega fanta, sem šla v kliniko, ne bom imenovala katero, obiskala sem zdravnika, ki pa ga ni bilo tam in me ni mogel sprejeti, sprejel pa me je drugi zdravnik, ki velja za najboljšega v tej kliniki. Plačala sem rekonstrukcijo vsadkov in ostala v bolnišnici, zbudila sem se popolnoma nepokretna, nisem mogla premakniti niti malega prsta. Ure sem prosila, naj mi prinesejo vodo, nihče me ni slišal. Na koncu mi je nek neznani človek, ki je bil z mano v sobi intenzivne nege, prinesel vodo.

Pevka preživela mučno bolečo pot po neuspešni rekonstrukciji prsnih vsadkov, ki jo je pripeljala do
Mirna Košanin
Profimedia

Naslednje, česar se spominjam, je, da so me sestre preoblekle in ena je samo rekla: 'Ojoj'. Zdravnik je odstranil 'trojke', a vstavil 'petice' pod mišico. Ko je vse to minilo, sem vprašala zdravnika, ki mi je kasneje rešil življenje, v čem je bil problem, on mi je razložil, da ko se enkrat naredijo vsadki, se vsakič, ko se to ponovi, to mora narediti na istem mestu, ker vsadek okoli sebe ima ovojnico in to zraste, ko ga odstraniš, tkivo ostane, moraš ga vrniti na isto mesto. Ne moreš pod mišico, ker koža ne more ležati na njem. Teta me je takrat odpeljala iz klinike, obljubili so mi, da mi bodo podarili novo operacijo. Pri teti mi je postalo slabo, sprejeli so me zeleno, oče me je v ukrivljenem položaju odpeljal, komaj sem se rešila smrti, dobila sem tako okužbo, nihče ni hotel niti šivov odstraniti.

Pevkino zdravje in življenje je na koncu rešila zdravnica Biljana Ćertić, ki je opravila uspešno ope
Mirna Košanin
Profimedia

Začele so mi odpovedovati roke in noge. Po treh mesecih so me peljali v Beograd, da odstranijo šive, tri mesece sem nosila drenaže, to je non stop curljalo. Oče in brat sta bila z mano, odstranili so mi šive, srečala sem zdravnika, ki ni komentiral lastnega dela. Potem smo odšli k sestri na kavo, oče mi je rekel: 'Kaj je to?'. Kar naenkrat sem bila vsa krvava in spet sem morala nazaj v bolnišnico…”

Agonija se je potem nadaljevala, trajala je leta, dokler pevka ni prišla v roke zdravnici Biljani Ćertić, ki jo je rešila. “Ko sem se zbudila, me je pričakala z nasmehom. Zaradi tega sem se umaknila iz estrade, toliko grdobij so pisali: 'Ali je to ona silikonska?', 'Ali je to ona, ki se operira vsak dan',... Agonija je trajala od leta 2011. do 2018," je zaključila in dodala, da je vesela, da se je rešila.

Lepotica se je vrnila tudi na glasbeno sceno z novo skladbo: