Naša hrana

Jagodna torta

Avtor: k.s.

Za nekatere najbolj seksi sadež, ki paše čisto za vsako priložnost ...

Foto:

SESTAVINE ZA OBLATE premera 20 cm (10 porcij):

  • 250 g moke
  • 1/2 vrečke pecilnega praška (ok. 6 g)
  • 1/2 žličke soli
  • 250 ml polnomastnega mleka
  • 60 g masla
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 4 jajca
  • 350 g sladkorja

79618b853db383f112470a564d705805.jpeg

SESTAVINE ZA NADEV

  • 250 g kremnega sira (namaz)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 500 g smetane za stepanje
  • 500 g jagod (lahko več)
  • 2 žlici jagodne marmelade

a81bff02dca5ed7cb7c3db0ca5ac887f.jpeg

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
  3. V loncu zavremo mleko in maslo. Takoj ko zavre, odstavimo in dodamo vaniljev ekstrakt.
  4. V večji posodi z ročnim mešalnikom stepamo jajca, dokler ne postanejo puhasta in se njihov volumen podvoji (približno 5 minut). Nato jim počasi med stepanjem dodajamo toplo zmes mleka in masla. Počasi dodajamo še pripravljeno moko.
  5. Maso razdelimo na tri dele in jo pečemo 14-18 minut (oziroma dokler niso robovi zlato obarvani) v pekaču premera 20 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pustimo, da se biskvit ohladi.

Nadev: jagode narežemo na poljubno velikost in jih zamešamo z marmelado.

  1. V večji posodi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in čajno žličko vaniljevega ekstrakta. Maso stepamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Počasi začnemo dodajati smetano za stepanje. Stepamo, dokler ne dobimo čvrste mase.
  2. Na vsak biskvit namažemo kremo in dodamo narezane jagode. Zadnji biskvit lepo okrasimo. Nekaj kontrastne zelene barve lahko dodamo tako, da potresemo sesekljane pistacije ali nekaj listov mete.
Dober tek!