Muzika

Zvezdnik igral na ulici

Avtor: k.s.

Nekateri zvezdniki so igrali na trgih in velikih odrih, drugi pa so se odločili za bolj domač način zabave.

Žika
Foto: YouTube

Praznovanje pravoslavnega novega leta je na ulice privabilo veliko ljudi, med temi je bil tudi znan igralec in glasbenik Srđan Žika Todorović.

Eni na trgu, drugi na ulici

Žika se je pridružil trubačem, ki so zabavali ljudi po beograjskih ulicah. Ker je bobnar, je bilo seveda takoj jasno, kaj bo vzel v roke! Ob svojo objavo na Instagramu pa je napisal: »Nekdo igra na trgu, nekdo pa na ulici z ekipo!«

Znan srbski igralec, ki ga lahko spremljamo na Voyo v uspešni seriji Sence nad Balkanom, se je torej odločil, da bo popestril dan mimoidočim in se pridružil skupini trubačev ter z njimi zaigral.

Senke nad Balkan
Senke nad Balkanom
YouTube

Družina igralcev

Žika Todorović prihaja iz družine igralcev, njegov oče Bora Todorović je bil zelo priznan in izjemno cenjen gledališki in filmski igralec. Tudi Žikova sestra Dana je igralka. Ni nenavadno torej, da Žiki po žilah teče umetniška kri … Igralec je blestel v ogromnem številu uspešnih filmov – Črna mačka in bel mačkon, Mi nismo angeli, Sivi kamion rdeče barve, Mrtvo hladen, Podzemlje, Kako je propadel rock'n'roll, Vojna v živo in drugih. Je izjemno dober prijatelj igralca in režiserja Dragana Bjelogrlića, s katerim igra tudi v nadvse uspešni seriji Sence nad Balkanom.

Glasbenik v (tragični) skupini EKV

Žika je tudi glasbenik. Kot bobnar je deloval v kar nekaj legendarnih skupinah, Ekatarina Velika pa je tista, ki ga je najbolj zaznamovala. Tako njega kot tudi druge člane. »Med letoma 1981 in 1994 je v Beogradu obstajala rock skupina Ekatarina Velika. Pet članov skupine je umrlo med letoma 1992 in 2002. To je zgodba o njih … in nas.« S temi besedami se je začel dokumentarni film Dušana Vesića. Od smrti pevca zaradi hude bolezni do smrti klaviaturistke Margite Magi Stefanović, ki je umrla v popolni revščini zaradi posledic aidsa, zadnja leta pa je živela v domu za brezdomce. Njihov uspeh je bil velikanski, njihov konec ena od največjih tragedij v zgodovini jugoslovanske glasbe. Žika je torej nastopal v skupini, kjer je bilo ogromno drog, alkohola, bolezni in žal tudi smrti. Leto dni je bobnal tudi v skupini Partibrejkers. Glasba je bila vedno sestavni del njegovega življenja, tako kot tudi igranje v filmih in serijah.

Ena od skladb skupine EKV