Muzika

Zera - V Avstriji delala kot natakarica, sedaj živi svoje sanje!

Avtor: k.š.

Marina Pezerović, bolj znana pod umetniškim imenom Zera, je avstrijska hip hop pevka srbskega porekla.

Zera
Foto: Instragram

Širšemu občinstvu je postala znana po izidu prvega singla Do zore, ki je požel velik uspeh, po manj kot 24 urah se je znašel med priljubljenimi na YouTubu in ima trenutno več kot 21 milijonov ogledov. Prišel je čas za novo skladbo, ki je ravno tako uspešna in ki je v dveh tednih nabrala že skoraj 6 milijonov ogledov.

Po rodu iz Novega Sada

Marina Pezerović se je rodila leta 2002 v Avstriji, kjer je preživela otroštvo. Njeni starši so po rodu iz Novega Sada, a so se konec prejšnjega stoletja preselili v Avstrijo, kjer živijo in delajo še danes. Ljubezen do glasbe goji že od malih nog, že v osnovni šoli pa se je začela ukvarjati z glasbo ter igrati klavir in kitaro. V Avstriji je že dosegla kar nekaj uspehov, vendar nikoli ni prepevala v srbščini. Sprva je pela izključno v angleščini, nato pa je na družbenih omrežjih začela objavljati srbske priredbe, torej pesmi drugih glasbenikov, ki jih je izvajala na svoj specifičen način. Umetniško ime Zera, ki ga je sprva uporabljala na družbenih omrežjih, nato pa v karieri, si je nadela zaradi svojega priimka Pezerović.

In videl jo je Rasta ...

Potem ko je na Instagramu objavila priredbo pesmi Ragga Session, je Rasta delil videoposnetek njenega petja, ki je pritegnil pozornost srbskega občinstva in srbskih glasbenikov, med katerimi je bila tudi Milica Pavlović, ki ji je svetovala naj nadaljuje tudi s pisanjem skladb.

In videl jo je Marko Panić Maleni

Kmalu jo je opazil tudi Marko Panić Maleni, član produkcijske hiše Generacija Zed in brat srbskega raperja Nuccija. Tako je mlada Zera junija 2020 odpotovala v Srbijo in se srečala z ljudmi iz produkcijske hiše. Vendar se je morala kmalu vrniti nazaj v Avstrijo. Govori se, da je skladbo Do zore napisala na poti nazaj v Avstrijo ... In ta skladba ji je odprla vrata do enkratne glasbene kariere, čeprav je bila stara šele 18 let.

Sanje si le plačala sama

Marina je poleti delala v restavraciji v Avstriji, ki jo vodijo njeni družinski prijatelji z Balkana. Delala je kot natakarica, da bi zbrala denar, ki ga je potrebovala za selitev v Srbijo ter snemanje pesmi in videospota. Decembra istega leta je dopolnila 18 let in se odločila, da se odseli v Srbijo. Njeni starši so sprva nasprotovali njeni vrnitvi v Srbijo, a so jo na koncu vendarle podprli.

Nova skladba, nov uspeh

Zera je pokazala fenomenalno voljo do ustvarjanja in nastopanja. Njen glas pa je gotovo tudi zelo poseben in prepoznaven, način petja edinstven. Tako je pred nekaj tedni izdala skladbo Kalaši, ki je že ves čas na vrhu regionalnih lestvic. V tem času pa je dosegla skoraj šest milijonov ogledov. Najbrž so sedaj njeni starši zelo ponosni, ker je sledila svojemu srcu, delala zato in uresničila sanje.