Muzika

Neisha + Đuro = HIT!

Avtor: k.s.

Priljubljena glasbenica Neisha, ki prav ta teden praznuje svoj okrogli jubilej – 40. rojstni dan, je v novo leto vstopila pompozno in z velikim presenečenjem za vse.

Foto:

Skupaj s priljubljenim igralcem, režiserjem in glasbenikom Brankom Đurićem - Đurom sta posnela duet z naslovom Ne brini.

Novinarju Nejcu Simšiču je za revijo Vklop Stop povedala: »Vse se je lepo poklopilo in tako na svoj 40. rojstni dan predstavljam duet z Đurom, ki sva ga posnela v dveh različicah. Ena je slovensko-hrvaška, druga pa samo hrvaška. Pesem Ne brini govori o razhodu, ki ima pridih lahkotnosti – par, najboljša prijatelja, med katerima je ljubezen izpuhtela, si mahata v slovo in oddrvita vsak v svojo smer,« je tudi razkrila, zakaj je pesem posnela prav s slavnim bosanskim igralcem in glasbenikom.

b8a66d1e78d62d63e04ce8e004487b8c.jpeg

»Naše vezi so v zadnjih letih že kar družinsko prepletene, ker v svoji Mali šoli rokenrola poučujem obe Đurovi hčerki, Zalo in Elo. Z Zalo sva že združili avtorske moči, katerih rezultat bo mogoče slišati na moji prihajajoči plošči Jadra. Lepega dne pa je Đuro prinesel s seboj besedilo in kitaro ter mi odigral prekrasno pesem, ki jo je sam napisal. Zanimalo ga je, ali bi jo izvedla oz. posnela jaz. V meni je od navdušenja nad slišanim takoj vzklila ideja, zato sem na glas rekla: 'Đuro, če si že napisal, zapel in zaigral tole takole dobro, potem bom pa jaz zraven samo še prislonila svoj glas, klavir in bend ... in bo zagotovo nastalo nekaj dobrega.' In tako sva se kar hitro zmenila za sodelovanje, saj je treba tako navdušenje zagrabiti za roge in stopiti na plin,« je z nasmeškom priznala Neisha.

b85fd50105ee6edc89bc337df4c07db2.jpeg

"Bova pa z Đurom imela letos spomladi resno priložnost, in to na odru Cankarjevega doma, 12. maja, ko bom tam predstavila svojo novo ploščo skupaj z gosti, ki jih ne bo malo. Predvsem si lahko kljub elegantnemu prizorišču obetamo res dober odmerek rokenrola."

Branko Đurić - Đuro in Neisha sta po letih prijateljstva končno združila moči tudi v glasbenem duetu.

Foto: Vita Orehek