Muzika

Lepa Brena - Tako mi je pomagal Titov zdravnik!

Avtor: kš

Ena najuspešnejših pevk vseh časov, Lepa Brena je imela v mladosti velike težave s herpesom.

Lepa Brena in Tito
Foto: Profimedia / KŠ

Pevka je na vrhuncu kariere koncertirala vsak dan, včasih pa tudi dvakrat na dan. S Slatkim grehom je polnila vse dvorane po Jugoslaviji, nič manj priljubljena pa niso bili niti drugod.
Leta 1987 je Brena s skupino v Beogradu uspela prirediti 31 zaporednih koncertov. Čeprav je bil Dom sindikatov nabito poln, si tega ni želela več, ker je bilo res naporno.
“Po koncertu sem se, zaradi utrujenosti, zbudila z ogromnim herpesom. Takrat smo dobesedno tekmovali z Yves Montand in Sylvie Vartan, ki sta vsak dan koncertirala v Parizu. Začelo se je z njunima 15 koncertoma, mi smo jih imeli 16. Ko sta jih ona dva imela 30, smo jih mi imeli 31 … In potem sem se zbudila dobesedno v ranah, ki so šle od nosu pa vse dol čez vrat … Takrat (leta 1987) sem šla direktno k nekdanjemu Titovemu zdravniku, ki mi je dal cepivo, ki so ga uporabljali za potovanja v Afriko. Obljubil mi je, da bo pomagalo … in mi je.”
Pevka je za Grand povedala, da po tej epizodi ni nikoli več imela herpesa … je pa tudi res, da ni nikoli več imela več kot 31 koncertov enega za drugim.