Muzika

Legendarni Dino Merlin poskrbel za neverjetno presenečenje

Avtor: C.U.

Iskreno priznanje glasbenika, ki je v novi pesmi poskrbel za čustveno osebno izpoved in se oboževalcem poklonil na nekoliko drugačen način.

Dino Merlin
Foto: Promocijski material

Dino Merlin, glasbenik in vrhunski umetnik, je s prvim letošnjim projektom poskrbel za presenečenje in se na poseben način oddolžil svoji publiki za vsa leta lojalnosti. Nova pesem je z istim besedilom dobila kar dve verziji; eno popolnoma umetniško (spremlja jo tudi umetniški videospot) »Krive karte« in drugo, živahnejšo, energično ter plesno z naslovom »Kako da ti kažem«. Razlog pa je po besedah Merlina povsem preprost:

»Nekdo ljubezen in čustva doživlja povsem romantično, drugega pa razganja od energije in strasti«.

V novi pesmi se Dino popolnoma razgali in preda čustvom. Navajeni smo na njegove iskrene, ljubezenske tekste, tokrat pa se je prvič pozabaval z vlogo moških, ki veliko težje od žensk izgovorijo besedo oprosti. Moški se po njegovo tudi težje opravičijo za svoje napake in s tem sebi dokazujejo, da je bilo prav, da so prizadeli ljubljeno osebo, ampak to ne pomeni, da so moški manj emotivni.

»Enkrat sem naredil veliko napako in prizadel osebo, ki sem jo imel zelo rad. Stihi so resnični in avtobiografski. Poskusil sem objasniti koliko mi ta oseba pomeni in kakšno pot mora moški prehoditi, da bi izgovoril nekaj tako preprostega, kot je beseda oprosti. Zato sem napisal dve verzije pesmi, ki po različnih poteh prideta do istega cilja,« je o pesmi povedal Dino Merlin.

To je četrta pesem, ki bo mesto našla na 12. studijskem albumu. Po regionalnem megahitu Mi, s katerim je najavil album in preko eksplozivnega dueta Dođi s Senidah ter zadnje pesmi Jedan dan, jedna noć, Dino zaključuje krog pečatu, ki bo svojo potrditev nedvomno ponovno dobil na prihajajoči svetovni turneji. Do takrat pa bo umetnik po običaju podiral rekorde poslušanosti.

Dino Merlin 03.jpg
Dino Merlin
Promocijski material

Dino Merlin 03.jpg
Dino Merlin
Promocijski material