Muzika

Kraljica Alina - bombastičen nastop na Zvezdah Granda

Avtor: kš

Alina je Slovenka, prihaja iz Maribora in tudi v Sloveniji smo jo spoznali, ko je sodelovala v oddaji Misija Evrovizija. Sedaj je ena večjih zvezd v novi sezoni priljubljene oddaje Zvezde granda.

Nastop, ki je navdušil mnoge!
Foto: Zvezde granda

Mariborčanka Alina je to soboto v Zvezdah Granda požela veliko pozornosti in postala prava senzacija, a ne toliko zaradi svojega vokala, temveč zaradi tega, ker je transspolna oseba.

Odprla je svojo dušo

Za Grand je Alina odprla dušo in v prvi medijski izpovedi razkrila, kako se spopada z drugačnostjo, pa tudi, ali je pripravljena na sodbe in kritike, saj deluje na Balkanu, kjer vladajo predsodki.
»Včasih celo pozabim, da sem drugačna, samo tako doživljam in živim svojo ženstvenost, da včasih pozabim,« je pevka priznala v intervjuju za Grand. Na kaj pa je Alina pripravljena?

»Pripravljena sem na vse. Živim svoje življenje, hodim po svetu in širim ljubezen. Če lahko kdo temu nasprotuje in v tem vidi nekaj slabega, to se pač mene res ne tiče. Želim si samo normalno živeti, širiti pozitivno energijo, nikomur ne škodovati, in če kdo tega ne sprejme, pa ga ali jo jaz sprejmem, ker jaz sprejmem vse,« je poudarila simpatična pevka.

Screenshot 2022-11-13 at 16.49.29.png
Ceca in Alina
Instagram

Notranji boji

Boj s samim seboj je trajal dolgo, dokler se nekega dne Alina ni prebudila kot ženska, čeprav je v mislih že dolgo bila to. Še vedno se spominja prvega občutka, ko je spoznavala samo sebe, in priznava, da okolju ni bilo lahko priznati, da se počuti bolj ženska, kot pač moški.

»To je proces, tako da še danes dvomim vase. Moje življenje ni enostavno. Včasih, ko hodim po ulici, me ljudje gledajo, nato slišijo glas in potem sledijo vprašanja. Nič mi ni težko, predvsem pa želim pokazati, da sem normalna ženska, ki se rada poljublja, objema, ljubi in živi na polno,« je s čarobnim in naravnim nasmeškom povedala Alina.

Lepotni popravki?!

»Nimam ničesar umetnega, nič nisem delala, rada sem naravna, rada imam naravno barvo las. Teh zadev pa nikakor ne obsojam, mislim, da lahko vsak dela s svojim telesom kar hoče!«

Prerana izguba mame

Prelomnica v njeni neverjetni življenjski zgodbi je bila, ko je družini priznala svojo spolno identiteto. Čeprav mnogi mislijo, da so sta jo brat in oče, ki ju je sama označila za 'alfa samca' obsojala, pa sta jo podprla, ker jo imata neizmerno rada ...
»Moja mama je umrla, ko sem bil stara pet let, zato sem ostala z bratom in očetom. Že ko je bila mama noseča, je čutila, da bom punčka, a ni bilo tako, zato mi je želela nadeti posebno ime, saj je čutila, da bom nekaj posebnega. In evo, zdaj ima punčko, žensko, kraljico!« je razneženo priznala Alina.