Muzika

Dara Bubamara - To je njena zgodba!

Avtor: kš

Radojka Adžić je vsem nam znana kot Dara Bubamara. Srbska pop folk pevka se je rodila 21. maja, 1976 v Novem Sadu. Živi in dela v domačem kraju.

Dara Bubamara
Foto: YouTube - Instagram

Otroška zvezdnica, ki je nastopala po “kafanah”

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Dara je že v osnovni šoli kazala zanimanje za glasbo in igro. Pridružila se je pevskemu zboru in pri 11 letih začela sodelovati na dogodkih, kot je Glasbeni tobogan, kjer je pela in imitirala znane osebnosti. Lepa Lukić jo je nekoč gostila na svojem koncertu in bila nad Darinim glasom navdušena. Na Zmajevih otroških igrah s pesmijo Svetski fol Rock and Roll zastopala Vojvodino in osvojila prvo nagrado. Dve leti pozneje je kot najmlajša udeleženka zmagala na izboru Najlepši glas Jugoslavije. Ko je končala osnovno šolo, je prosila očeta, če lahko nastopa po tipičnih gostilnah … Oče ji je to dovolil, vendar je vedno morala biti ob njej kakšna starejša oseba.

Njena ljubeča družina

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Radojka ima mlajšega brata Zorana. Mama Milica je delala v bolnišnici, oče Pero pa kot voznik v javnem prevozu. Čeprav ji starša nista mogla privoščiti veliko, jima je hvaležna, kersta jo popeljala na pravo pot. Dara je bila 5 let poročena s poslovnežem Lazarjem Dugalićem Lakijem, ki je bil dolgo časa v zaporu. Leta 2007 je pevka spoznala srbskega poslovneža Milana Kesića, ki živi v Parizu. Nastopala je v njegovem lokalu in po šestih mesecih zveze sta se zaročila. Ta ji je pripravil presenečenje, organiziral večerjo in ognjemet na Petrovaradinski trdnjavi …

Velikanska poroka za 120.000 evrov

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Par se je poročil 3. avgusta 2008 v hotelu "Park" v Novem Sadu. Na njuni poroki je bilo kar 500 povabljencev! Poroka Dare in Milana velja za poroko stoletja, vanjo pa naj bi vložili okoli 120.000 evrov. Mladoporočenca sta se vozila z limuzino, kočijami, privoščila sta si ognjemet in 80-kilogramsko torto. Dara je kasneje izjavila, da so bili na izgubi, ker so številni sorodniki namesto denarja podarili svetilke, vaze in druge nepotrebne stvari. Medene tedne sta začela s križarjenjem na čezoceanski ladji Queen Mary 2, nato pa sta se odpravila na turnejo po Ameriki. Pevka je zanosila in leta 2009 rodila 3,9 kilograma težkega fantka Konstantina. Rodila je s carskim rezom v ginekološki bolnišnici v Parizu, takoj pa so jo obiskali mož, brat, oče in mama, ki so se nato prvič vkrcali na letalo.

Smrt mame

Leta 2011 ji je umrla mama, kar je pevka zelo težko prenašala. Prekinila je dopust in se takoj odpravila v Novi Sad ter odpovedala vse nastope. To je bil po njenih besedah najbolj grozen dan njenega življenja … Na mamo je bila namreč zelo navezana in še dandanes ni prebolela njene smrti.

Skregana s Seko, Jeleno ...

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Dara Bubamara in Seka Aleksić sta bili dobri prijateljici … A to le do dneva, ko je Seka, zaradi nekega nastopa, zavrnila povabilo na Darino poroko. Najhujši konflikt ima pa zagotovo z Jeleno Karleušo, ki ji je že nekajkrat grozila, da jo bo tožila. Zelo dobro se razume s Ceco in trenutno tudi s kolegom Acom Lukasom, s katerim sta zakopala bojno sekiro.

Izobražena – da ali ne?

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Čeprav so mnogi trdili, da ima Dara le osnovnošolsko izobrazbo, je večkrat povedala, da je končala srednjo prometno šolo in kasneje naj bi se izobraževala celo na francoski univerzi Sorbona.

Sramota na letališču

Pevka je v letu 2016 doživela veliko sramoto na züriškem letališču, ko so jo oglobili s 5000 franki kazni zaradi nošenja lažnih kovčkov znamke Louis Vuitton. Vse svoje stvari je morala prestaviti v plastične vrečke. Seveda so vsi ti pripetljaji prišli v javnost in Dara se je takrat zavila v molk.

Dieta za prsi?!

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Dara je visoka 158 cm in tehta 56 kg. Nekoč je izjavila, da si je oprsje povečala z dieto namenjeno povečevanju dojk … Kar je seveda nemogoče - Dara je kasneje priznala, da ima silikonske vsadke. Mediji navajajo tudi dejstvo, da naj bi si operativno (z liposukicjo) zmanjšala obseg pasu ter naj bi si operativno povečala zadnjico - s silikonskimi usadki. Pevka tega ne komentira in rada pove, da je za njeno postavo zaslužna vsakodnevna vadba v fitnesu.

Seks škandali

dara-bubamara
Dara Bubamara
YouTube - Instagram

Dari se je večkrat pripetilo, da so njene fotografije “pobegnile” na splet. Leta 2014 so tako vsi objavili njeno fotografijo v tuš kabini,leto kasneje pa se je znašla v pravi seks aferi. Tabloidi so namreč objavili fotografije, na katerih se pevka gola samozadovoljuje. Po poročanju medijev sta se Milan in Dara ločila sredi leta 2016, potem ko je škandal prišel v javnost. Pevka je trdila, da so bile eksplicitne fotografije in sporočila namenjena njenemu možu, časnik Blic pa je objavil, da je imela Dara 13 let mlajšega ljubimca Filipa Kostića iz Stuttgarta.

Umeten penis na Instagramu

Marca 2019 je na svojem Instagram profilu objavila posnetek, kako oralno obdeluje plastični vibrator, nato pa je po nekaj minutah posnetek izbrisala in se opravičila svojim sledilcem, češ da je pritisnila napačen gumb in da je šlo le za vajo.

Tako je Radojka postala Dara Bubamara

Radojka Adžić se je leta 1989 pridružila skupini "Dara Bubamara Show Band", ki je potrebovala pevko. Najprej so nastopali v Novem Sadu, kasneje pa v beograjskem hotelu "Taš", ki je postal sinonim za dobre zabave. Njihov repertoar se je razlikoval od vsega, kar je obstajalo takrat, saj so peli v angleščini, španščini in srbščini ter ustvarili odlično vzdušje. Leta 1991 so posneli prvi album Glasbene hiše "Discopan". Dve leti pozneje so posneli veliko uspešnico "Košava sa Dunava", ki je podrla vse rekorde poslušanosti. Sodelovali so z Ljubom Aličićem, Luisom in Borom Đorđevićem.

Uspela obdržati ime in postala zvezda!

Kljub uspehu, ki so ga dosegli, so se člani skupine razšli, Dara pa je uspela obdržati prepoznavno ime. Leta 1994 je izdala svoj prvi solo album z naslovom "Željo moja", s katerim je postala še bolj priljubljena. Pevka je imela veliko število koncertov po vsem svetu in se znašla v samem vrhu glasbene scene. Na festivalu Grand leta 2008 je sodelovala v duetu z Nikolo Rokvičem. Dve leti pozneje je "Grand" zapustila, ker se je sprla s Sašo Popovićem.

Spor za 70.000 evrov

Dara naj bi v album vložila 70.000 evrov, toliko pa ji direktor "Granda" ni želel plačati. Šla je na svojo pot in čeprav so ji napovedovali neuspeh, je mični blondinki uspelo … Sedaj ima mijonske oglede na YouTubu, redno se predvaja na vseh radijskih postajah in kar je še najbolj pomebmno, polni klube in dvorane s koncerti v živo. Tako v regiji, kot tudi drugje po Evropi.

Uspešna in kontroverzna

Uspela je razprodati beograjsko Areno in dokazala, da je iz pravega testa! Dara je maja 2021 izdala singel "Bebe ko te j...", ki so ga napisali, zložili in aranžirali Milan Laća Radulović, Darko Dimitrov in Bogdan Stojiljković. Objavila je tudi videospot, ki je zabeležil milijonske oglede. Najbolj priljubljena Darina pesem je sodeč po poslušanosti na "YouTubu" Opasan z več kot 30 milijoni ogledov …

Zadnja glasbena objava je skladba Zore Pijane: